Starlight Records Sverige

10323677Starlight Records Sverige är ett relativt nystartat skivbolag med inriktning mot den nya digitaliserade marknaden men också på att bevara kulturen kring den fysiska skivan både i vinyl- och CD-form. Namnet uppkom av en slump då det var önskvärt att ha ett internationellt gångbart namn som var lätt att komma ihåg. Det är även en viss symbolik i namnet då det är just “starlight” eller att bli “stjärnor” som många musiker, kunder och klienter är ute efter eller drömmer om.

Skivbolaget är i nuläget ganska litet men med höga aspirationer att växa till ett av landets ledande bolag. Det är ett företag som andas kreativitet och “utanför-boxen” tänk med fokus på att leverera det som publiken vill ha, nämligen bra musik. Etablerade band och soloartister är välkomna precis som nya band med bra material.

Att musik i allra högsta grad är subjektiv är för skivbolaget en självklarhet och har därför anställda med olika typer av musiksmak och ett mycket öppet sinne. Utan ett öppet sinne överlever inte ett skivbolag på dagens marknad då det är lätt för band och artister att få ut sin musik till en publik utan ett skivbolag. Med dagens digitala parallellvärld är det mesta möjligt att göra till en låg kostnad och med bra kvalitet vilket gör att skivbolag måste kunna erbjuda någonting mer än att “bara” släppa ut musiken på marknaden. Starlight Records fokuserar på just detta.

En bred satsning, modiga satsningar, spridda satsningar är ledorden för Starlight Records och förhoppningen är att kunna nå ut till en stor publik med olika preferenser. Samtidigt finns det en verksamhet inom företaget som handlar om att erbjuda tjänster utöver själva distribueringen av musik digitalt och i fysisk form. Det är någonting som anställda brinner för vilket gör att det blir kvalitet trots en stor bredd på vad som erbjuds. Mer om detta i nästkommande artiklar.

ADD YOUR COMMENT