Starlight Records Sverige är ett skivbolag med fokus på att bredda och nå ut till en så stor publik som möjligt. En bredd på publiken främst genremässigt men också servicemässigt genom att släppa musiken på olika sätt och med olika medel. Det handlar om att se till så många individers preferenser som möjligt, exempelvis både de som vill ha musiken i digital form och de som vill ha den på den klassiska vinylskivan.

Skivbolaget Starlight Records fokuserar också mycket på samarbete och samverkan mellan olika delar av musikvärlden för att underlätta för artisterna och banden när det kommer till skapandet och den kreativa friheten. Genom att ha en öppen och nära kommunikation hoppas Starlight Records att de som signas hos bolaget ska känna att de får behålla sin kreativa frihet och samtidigt kunna få råd och tips från branschens många professionella yrkesverksamma. Exempelvis samarbetar Starlight Records med olika studios runt om i landet för att kunna skydda artisterna och banden från olika mellanhänder som kan sänka kvaliteten på det som skapas.

Artikelserien om Starlight Records tar upp olika aspekter av skivbolagets verksamhet och vision. Det läggs vikt vid marknadsföringen och hur skivbolaget tänker kring både att marknadsföra sig själv som bolag gentemot möjliga samarbetspartners och hur marknadsföringen för artisterna och banden till viss del ser ut.

Det nämns också en del om kommande releaser och kommande samarbeten men på grund av kontraktsfrågor går det inte att nämna exakta namn och liknande men det finns mycket att vänta inom det kommande året.