Nysignad EDM-artist lagom till sommaren

Hur ska du fira att sommaren äntligen är här? Vi på Starlight Records tyckte att det allra bästa sättet var att signa en ny stor EDM-artist! Inte nog med att det är ett grymt sätt att avsluta våren på utan det är även en perfekt uppladdning inför sommarens alla olika EDM-festivaler runtom i Europa tycker vi.

I och med den elektroniska dansmusikens ökande popularitet blir även musikfestivalerna alltmer poppis. I april gick startskottet för sommarens alla festivaler och det var superhypade Coachella som var först ut i en rad av festivaler; Tomorrowland, Ultra Europe Festival och inte minst Sveriges egna Summerburst, ja listan kan bli lång. Festivaler och EDM verkar ännu inte ha nått sitt klimax och inget tyder på att det skulle ske inom en snar framtid. Den första EDM-hitten kom faktiskt redan 1977 och var Donna Summers “I feel love” och därefter har musiken bara utvecklats. Under de senaste 20 åren har EDM nått en allt större publik och blivit en av de mest populära musikgenrerna, mycket genom housevågen med Swedish House Mafia, Avicii och David Guetta i spetsen.

Nya stjärnor på EDM-scenen

Trots att EDM bara blir större och större så har de senaste åren inneburit att stjärnor i genren ändrat inriktning eller lagt av. Att Swedish House Mafia splittrats och Avicii gått i pension har gett plats åt nya stjärnor att äntra EDM-scenen. Här kommer vi på Starlight Records kommer in i bilden, så håll ögon och framförallt öron öppna framöver. Tills dess hoppas vi att ni roar er med att festa loss på diverse EDM-festivaler och ser till att njuta av sommaren med allt vad det innebär. Det är ju inte fy skam det heller!

Festival med elektronisk dansmusik