Digitala eller fysiska skivsläpp

digital-vs-physicalPå Starlight Records satsas det på både digitala och fysiska skivsläpp. Detta för att det finns en stor önskan att både kunna nå ut till den breda publiken som ofta använder sig av tjänster såsom Itunes eller Spotify för att lyssna på musik men även till samlarna, till musikälskarna, till de som fortfarande ser charmen med att ha en fysisk kopia av sin favoritmusik i hyllan.

Fördelar med digitala släpp

Den yngre publiken använder främst digitala tjänster för att lyssna på musik. Denna grupp är också väldigt viktig vad det gäller att skapa trender och popularitet. Således är det viktigt att möta gruppen där den befinner sig och inte tro att de ska komma till musiken. Enligt forskning är det många av de i de yngre generationerna som inte tar mycket tid till att undersöka och leta efter information, utan de tittar på det som ramlar i knäet på dem (eller i handen de håller telefonen) och scrollar sedan vidare. På Starlight Records diskuteras därför olika möjligheter att finnas på rätt plats i rätt tid som affärsidé.

Fördelar med fysiska släpp

Vinyler och cd-skivor tilltalar många av de passionerade musikälskarna. Personerna som älskar att se sin samling av musik växa rent fysiskt. De som mer än gärna sitter och bläddrar i en medföljande folder med texter för att vara säker på att lära sig helt rätt text. Denna målgrupp glöms ofta bort i digitaliseringens årtionde vilket Starlight Records vill förhindra.

Att kombinera dessa

Det finns tankar på att de digitala släppen av album och singlar ska kunna kombineras med fysiska kopior så till vida att de fysiska kopiorna ska innehålla exempelvis en bok med texter, som är större och mer visuellt tilltalande än de som ofta finns att hitta i CD skivor. Det är ett sätt Starlight Records funderar på att kombinera. Att släppa en CD/DVD med material från inspelningssessionerna är också uppe på diskussionsbordet vid möten.

ADD YOUR COMMENT